Tuesday, 9 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 11

1.       DSL is an example for ………….. connection
(A) network                   (B) wireless
(C) internet                   (D) broadband
Answer: D
2.       …………….. is the program that manages  CPU, memory, storage devices and input/output devices.
(A) Super system                     (B) Application software
(C) Operating system              (D) Control system
Answer: C
3.       Reusable optical storage will typically have the acronym ………..
(A) CD               (B) DVD
(C) ROM            (D) RW
Answer: D
4.       ……………. is processed by the computer into information.
(A) Data             (B) Numbers
(C) Alphabets   (D) Pictures
Answer: A
5.       File extensions are used in order to ……….
(A) Name the file         (B) Ensure the filename is not lost
(C) Identify the file       (D) Identify the file type
Answer: D

6.       Which of the following statement is correct?
(A) Modem is a software
(B) Modem helps in stabilizing the voltage
(C) Modem is the operating system
(D) Modem converts the analog signal into digital signal and vice-versa
Answer: D
7.       Which of the following is the appropriate definition of a computer ?
(A) Computer is a machine that can process information.
(B) Computer is an electronic device that can store, retrieve and process both qualitative and quantitative data quickly and accurately.
(C) Computer is an electronic device that can store, retrieve and quickly process only quantitative data.
(D) Computer is a machine that can store, retrieve and process quickly and accurately only qualitative information
Answer: B
8.       Technology no longer protected by copyright, available to everyone
(A) Proprietary              (B) Open
(C) Private                     (D) Either (A) or (B)
Answer: B
9.       Computers use ……………. language to process data
(A) English                   (B) powerful
(C) decimal                   (D) binary
Answer: D
10.    The benefit of using computers is that …………….
(A) Computers are very fast and can store huge amounts of data
(B) Computers provide accurate output even when input is incorrect
(C) Computers are designed to be inflexible
(D) All of the above
Answer: A


0 comments:

Post a Comment