Saturday, 27 February 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 10

1.       The term ‘bit’ is a short for
(A) binary digit              (B) binary number
(C) digit                          (D) byte
Answer: A
2.       Which of the following is not an example of input device ?
(A) Keyboard                (B) mouse
(C) Printer                     (D) scanner
Answer: C
3.       CPU stands for
(A) Computer Processing Unit
(B) Central Processing Unit
(C) Computer Protection Unit
(D) Central Processing Upload
Answer: B
4.       The primary purpose of software is to turn data into…………
(A) web sites                 (B) information
(C) programs                (D) objects
Answer: B
5.       A compiler translates a program written in a high-level language into…………
(A) Machine language
(B) an algorithm
(C) a debugged program
(D) None of these
Answer: A

6.       What is correcting errors in a program called?
(A) Compiling   (B) Debugging
(C) Grinding     (D) Interpreting
Answer: B
7.       The………….. of a system includes the programs or instructions.
(A) hardware                (B) icon
(C) information             (D) software
Answer: D
8.       Text in a column is generally aligned ………………..
(A) justified       (B) right
(C) centre          (D) left
Answer: D
9.       Back up of the data files will help to prevent ………………
(A) loss of confidentiality
(B) duplication of data
(C) loss of data
(D) virus infection
Answer: C
10.    The background of any Word document …………….
(A) is always white color
(B) is the color you preset under the Option menu
(C) is always the same for the entire document
(D) can have any color you choose
Answer: D


0 comments:

Post a Comment