Tuesday, 8 December 2015

Computer Awareness (GK) Questions and Answers - Set 9

1.       Software, such as Explorer and Firefox, are referred to as ……………
(A) Systems software  (B) Utility software
(C) Browsers                (D) Internet tools
Answer: C
2.       Which of the following is not an output device?
(A) Plotter                      (B) Scanner
(C) Flat Screen                        (D) Touch Screen
Answer: B
3.       A piece of hardware that is used to enter information into the computer by using keys …………..
(A) keyboard     (B) monitor
(C) hard disk     (D) icon
Answer: A
4.       Date and Time are available on the desktop at …………
(A) Keyboard                (B) Recycle Bin
(C) My Computer         (D) Task bar
Answer: D
5.       Select the smallest memory size:
(A) Terabyte      (B) Petabytes
(C) Gigabyte     (D) Megabyte
Answer: D

6.       The operating system that allows only one program to run at a time is:
(A) Batch processing  (B) Embedded
(C) Realtime                 (D) Multitasking
Answer: A
7.       An imaginary memory supported by the operating system in conjunction with the secondary memory is:
(A) Virtual memory      (B) Cache memory
(C) Primary memory    (D) None of these
Answer: A
8.       ICT (Information and Communication Technology) includes:
(A) E-mail                      (B) Internet
(C) Educational TV     (D) All the above
Answer: D
9.       Where was the first computer installed in India?
(A) Indian Statistical Institute, Kolkata
(B) Indian Institute of Statistics, Delhi
(C) Indian Institute of Science, Bangalore
(D) Indian Institute of Management, Ahmedabad
Answer: A
10.    A network that links across metropolitan, regional and national boundaries is called:
(A) MAN                        (B) LAN
(C) WAN            (D) VAN
Answer: C


0 comments:

Post a Comment