Wednesday, 2 December 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 8

1.       Which type of network would use phone lines?
(A) WAN            (B) LAN
(C) WWAN        (D) Wireless
Answer: A
2.       What type of devices are computer speakers or headphones?
(A) Input                        (B) Input/Output
(C) Software     (D) Output
Answer: D
3.       The term PC means?
(A) Personal Computer          (B) Public Computer
(C) Private Computer              (D) Professional Computer
Answer: A
4.       Power protection device that includes a battery and provides a few minutes of power?
(A) surge suppressor  (B) line conditioner
(C) generator                (D) UPS
Answer: D
5.       ………….. connects the computer to the network media.
(A) cable            (B) hub
(C) NIC              (D) terminator
Answer: C
6.       The expression DSL stands for …………..
(A) Digital Subscriber Line    (B) Digital Signature Line
(C) Digital Sending Line        (D) Digital Subscriber Loop
Answer: A
7.       When a file contains Instructions that can be carried out by the Computer, it is often called a(n) ………….. file.
(A) data              (B) Information
(C) executable (D) application
Answer: C
8.       A hard disk is divided into tracks which is further subdivided into
(A) Clusters      (B) Sectors
(C) Vectors        (D) Heads
Answer: B
9.       A Compiler is a software which converts
(A) Characters to bits  (B) High level language to machine language
(C) Words to bits          (D) Machine language to high level language
Answer: B
10.    Virtual memory is
(A) an extremely large main memory.
(B) an extremely large secondary memory.
(C) an illusion of extremely large main memory
(D) a type of memory used in super computers.
Answer: C


0 comments:

Post a Comment