Monday, 23 November 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 5

1.       What combination of short cut keys will you use to change a text in upper case to lower case in MS Word ?
(A) Ctrl+L                                   (B) Shift+F3
(C) Ctrl+Shift+A                       (D) Shift+Alt+F5
Answer: B
2.       You can start Microsoft Word by using ………… button.
(A) New             (B) Start
(C) Program      (D) Control Panel
Answer: B
3.       The …………. protects your system from hackers.
(A) restore         (B) backup
(C) anti-virus    (D) firewall
Answer: D
4.       A …………… contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands.
(A) menu bar    (B) toolbar
(C) window       (D) None of these
Answer: B
5.       What menu is selected to print?
(A) File               (B) Tools
(C) Edit              (D) None of these
Answer: A
6.       The binary equivalent of (–19)10 in signed magnitude system is
(A) 11101100               (B) 11101101
(C) 10010011               (D) None of these
Answer: C
7.       The Institution set up by the Government of India to provide computer based information services to government departments
(A) C-DIT           (B) CDAC
(C) NIC              (D) DOEACC
Answer: C
8.       Information Communication Technology (ICT) involves primarily
(A) Enrichment of existing knowledge
(B) Installation of equipments
(C) Storage and communication of information
(D) Use of technology for teaching
Answer: C
9.       For use of ICT, teachers should be familiar with
(A) Programming         (B) Browsing
(C) Planning                (D) Handling of audio-visual aids
Answer: B
10.    URL is a term associated with
(A) Computer hardware          (B) Internet
(C) Laser printer                       (D) Fax
Answer: B


0 comments:

Post a Comment