Tuesday, 17 November 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 4

1.       The contents of ………….. are lost when the computer turns off.
(A) storage        (B) input
(C) output          (D) memory
Answer: D
2.       Which type of memory gets lost when you switch off ?
(A) ROM            (B) RAM
(C) Cache         (D) Dynamic
Answer: B
3.       VAN refers to ……………….
(A) Virtual Analog Network                (B) Value Added Network
(C) Variable Address Network           (D) Virtual Additional Network
Answer: B
4.       'Micro Processing' is made for
(A) Computer                (B) Digital System
(C) Calculator               (D) Electronic Goods
Answer: A
5.       Information, a combination of graphics, text, sound, video and animation is called
(A) Multiprogramme    (B) Multifacet
(C) Multimedia                         (A) Multiprocess
Answer: C

6.       On the keyboard of computer each character has an "ASCII" value which stands for
(A) American Stock Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) African Standard Code for Information Interchange
(D) Adaptable Standard Code for Information Interchange
Answer: B
7.       IPv4 and IPv6 are addresses used to identify computers on the internet. Find the correct statement out of the following:
(A) Number of bits required for IPv4 address is more than number of bits required for IPv6 address.
(B) Number of bits required for IPv4 address is same as number of bits required for IPv6 address.
(C) Number of bits required for IPv4 address is less than number of bits required for IPv6 address.
(D) Number of bits required for IPv4 address is 64.
Answer: C
8.       "Dpi" stands for
(A) Dots per inch         (B) Digits per unit
(C) Dots pixel inch      (D) Diagrams per inch
Answer: A
9.       A computer program that translates a program statement by statement into machine language is called a/an
(A) Compiler                 (B) Simulator
(C) Translator               (D) Interpreter
Answer: D
10.    A Gigabyte is equal to
(A) 1024 Megabytes    (B) 1024 Kilobytes
(C) 1024 Terabytes      (D) 1024 Bytes
Answer: A


0 comments:

Post a Comment