Monday, 16 November 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 3

1.       Father of the computer
(A) Charles Babbage  (B) Vint Cerf
(C) Bob Khan               (D) David Filo
Answer: A
2.       CD ROM stands for
(A) Computer Disk Read Only Memory
(B) Compact Disk Read Over Memory
(C) Compact Disk Read Only Memory
(D) Computer Disk Read Over Memory
Answer: C
3.       ………………. is a 32-bit number, normally expressed as four octets between the periods.
(A) Port                          (B) Domain name
(C) IP address              (D) None of these
Answer: C
4.       The ………….. is the administrative section of the computer system.
(A) Input unit                (B) Memory unit
(C) Output unit             (D) Central processing unit
Answer: D
5.       A dialogue between a human-being and a computer programme that occurs simultaneously in various forms is described as
(A) man-machine speak         (B) binary chat
(C) digital talk                           (D) interactivity
Answer: D

6.       Which one of the following is not a network device ?
(A) Router         (B) Switch
(C) Hub                         (D) CPU
Answer: D
7.       The combination of computing, telecommunications and media in a digital atmosphere is referred to as
(A) Online communication    (B) integrated media
(C) convergence                      (D) digital combine
Answer: C
8.       DNS in internet technology stands for
(A) Dynamic Name System              
(B) Domain Name System
(C) Distributed Name System           
(D) None of these
Answer: B
9.       HTML stands for
(A) Hyper Text Markup Language
(B) Hyper Text Manipulation Language
(C) Hyper Text Managing Links
(D) Hyper Text Manipulating Links
Answer: A
10.    Processed data is called:
(A) Data base               (B) File
(C) Information             (D) Sample
Answer: C


0 comments:

Post a Comment