Sunday, 15 November 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 2

1.       Data representation is based on the ………….. number system, which uses two numbers to represent all data.
(A) binary                      (B) biometric
(C) bicentennial           (D) byte
Answer: A
2.       The most common input devices include ………….
(A) Monitor and keyboard      (B) Monitor and mouse
(C) Mouse and keyboard       (D) Printer and mouse
Answer: C
3.       There are …………. parts to a computer system.
(A) 2                   (B) 4
(C) 16                 (D) 100
Answer: B
4.       The part of a computer that coordinates all its functions is called its …………..
(A) ROM program                    (B) system board
(C) arithmetic logic unit          (D) control unit
Answer: D
5.       Internet explorer is a type of
(A) Operating System                         (B) Compiler
(C) Browser                              (D) IP address
Answer: C

6.       A CPU contains …………
(A) a card reader and printing device
(B) an analytical engine and control unit
(C) a control unit and an arithmetic logic unit
(D) an arithmetic logic unit and a card reader
Answer: C
7.       Binary language consists of ……………
(A) 2 digits         (B) 3 digits
(C) 4 digits        (D) 10 digits
Answer: A
8.       The set of computer programs that manage the hardware/software of a computer is called
(A) Compiler system                (B) Operation system
(C) Operating system              (D) None of these
Answer: C
9.       Which of the following is an example of an optical disk?
(A) Memory disk           (B) Magnetic disk
(C) Hard disk                (D) Digital versatile disk
Answer: D
10.    POP3 and IMAP are e-mail accounts in which
(A) One automatically gets one’s mail everyday
(B) One has to be connected to the server to read or write one’s mail
(C) One only has to be connected to the server to send and receive email
(D) One does not need any telephone lines
Answer: C


0 comments:

Post a Comment