Friday, 13 November 2015

Computer Awareness Questions and Answers - Set 1

1.       Which of the following is not a programming language ?
(A) Pascal         (B) C++
(C) Java             (D) Microsoft Office
Answer: D
2.       Minimum number of bits required to store any 3 digit decimal number is equal to
(A) 10     (B) 5
(C) 8       (D) 3
Answer: A
3.       WYSIWYG - describes the display of a document on screen as it will actually print:
(A) What you state is what you get
(B) What you see is what you get
(C) What you save is what you get
(D) What you suggest is what you get
Answer: B
4.       Which Nobel Laureate is also known as the Father of Artificial Intelligence?
(A) Charles Babbage              (B) Howard Aiken
(C) Herbert A. Simon              (D) Alan Turing
Answer: C
5.       What would you do to highlight a word? You position the cursor next to the word, and then
(A) Drag mouse while holding button down
(B) Click mouse once
(C) Roll and then click mouse
(D) None of these
Answer: A
6.       Which is the part of the computer system that one can physically touch?
(A) data              (B) operating systems
(C) software      (D) hardware
Answer: D
7.       An organization that needs to produce hundreds or thousands of pages a day, the …………... printer is the most logical choice.
(A) dot-matrix    (B) laser
(C) ink jet           (D) None of these
Answer: B
8.       If a user needs Information instantly available to the CPU, it should be stored …………..
(A) on a CD                  (B) in RAM
(C) in the CPU             (D) in secondary storage
Answer: D
9.       Minicomputers are also called …………… computers.
(A) handheld    (B) laptop
(C) midrange    (D) smart
Answer: C
10.    The most common type of storage devices are ………….
(A) persistent                (B) optical
(C) magnetic                 (D) flash
Answer: C


0 comments:

Post a Comment