Sunday, 23 March 2014

Kerala PSC Secretariat Assistant Previous Solved Question Paper 2013 - Part 5

81.       Which of the following numbers is divisible by 24?
(A) 15824          (B) 14824
(C) 13824          (D) 12824
Answer: C
82.       If a/4=b/5=c/7, then (a+b+c)/a =
(A) 4       (B) 5
(C) 7       (D) 16
Answer: A
83.       A student multiplied a number by 4/5 instead of 5/4. The percentage error is:
(A) 45%             (B) 36%
(C) 60%             (D) 64%
Answer: B
84.       The number of marble slabs of size 25 cm x 25 cm required to pave the floor of a square room of side 10 metres is:
(A) 1600                        (B) 1000
(C) 2000                        (D) 2500
Answer: A
85.       40% of a number is added to 120, then the result is double of the number. What is the number?
(A) 100               (B) 240
(C) 150              (D) 75
Answer: D
86.       A and B can do a work in 10 days, B and C can do it in 12 days, C and A can do it in 15 days. If A, B, and C work together, they will complete the work in:
(A) 15 days       (B) 8 days
(C) 10 days       (D) 12 days
Answer: B
87.       The prices of a table and a chair are in the ratio 4:1. The cost of 2 tables and 8 chairs is Rs.400, the cost of a table is:
(A) Rs.25           (B) Rs.100
(C) Rs.75           (D) Rs.50
Answer: B
88.       The ratio of men and women in a polling booth is 4:5. If there were 120 women more than that of men, the number of voters in the booth were:
(A) 480               (B) 600
(C) 1080                        (D) 1000
Answer: C
89.       A train of length 150 meters took 8 seconds to cross a bridge of length 250 meters. Time taken by the  train to cross a telephone post is:
(A) 5 seconds               (B) 8 seconds
(C) 3 seconds               (D) 2 seconds
Answer: C
90.    The difference between compound interest and simple interest for an amount in 2 years is Rs.32. If the rate of interest is 8%, the amount is:
(A) Rs.10000                (B) Rs.1000
(C) Rs.5000                  (D) Rs.2500
Answer: C

  1   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment