Saturday, 22 March 2014

Kerala PSC Secretariat Assistant Previous Solved Question Paper 2013 - Part 4

61.       He stayed at home yesterday because he ………….. a bad cold.
(A) was              (B) have
(C) has              (D) had
Answer: D
62.       Look me ……..….. when you are in India next year.
(A) down           (B) up
(C) in                  (D) over
Answer: B
63.       I am extremely sorry I can’t talk to you now, I am …………….
(A) behind the time     (B) without time
(C) pressed for time     (D) lost in time
Answer: C
64.       Hundred rupees ……….…. enough for the taxi fare.
(A) is      (B) are
(C) has  (D) have
Answer: A
In which part of the sentences (65 & 66) is the mistake.
65.       He     has delivered       a best speech       on the topic
(A)              (B)                         (C)                       (D)
Answer: C
66.       I received   a check for one lakh rupees   as advance    for my book
     (A)                         (B)                                (C)                  (D)
Answer: B
67.       What is the passive voice form of: This shop sells non-fiction books.
(A) Nonfiction books is sold in this shop.
(B) Nonfiction books was sold in this shop.
(C) Nonfiction books are sold in this shop.
(D) Nonfiction books were sold in this shop.
Answer: C
68.       Report: “Is your book on Shakespeare”, he asked her.
(A) He asked her if your book is on Shakespeare.
(B) He asked her if her book was on Shakespeare.
(C) He asked her if her book were on Shakespeare.
(D) He told her if her book is on Shakespeare.
Answer: B
69.       Chocolate cake contains a ………….. amount of calorie.
(A) high             (B) numerous
(C) big                (D) large
Answer: D
70.    Within a short period of time, he reached the ……….… of his career.
(A) pinnacle      (B) climax
(C) acme           (D) optimum
Answer: A
71.    When a key is pressed on the key board, which standard is used for converting the keystroke into corresponding bits?
(A) ANSI            (B) EBCDIC
(C) ASCII           (D) ISO
Answer: C
72.    Software, such as Explorer and Firefox, are referred to as ……………
(A) Systems software  (B) Utility software
(C) Browsers                (D) Internet toolss
Answer: C
73.    Which of the following is not an output device?
(A) Plotter                      (B) Scanner
(C) Flat Screen                        (D) Touch Screen
Answer: B
74.    Which technology is used in Compact Disks?
(A) Electrical                 (B) Mechanical
(C) Electromagnetic    (D) Laser
Answer: D
75.    The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as:
(A) Software                 (B) Firmware
(C) Algorithm                (D) ROMware
Answer: B
76.    Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?
(A) Sequential              (B) Direct
(C) Random                  (D) None of these
Answer: A
77.    ASCII stands for:
(A) American Security Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) American Scientific Code for Interchanging Information
(D) American Standard Code for Interchanging Information
Answer: B
78.    Which of the following identifies a specific web page and its computer on the web?
(A) Web site      (B) Web site address
(C) URL             (D) Domain Name
Answer: C
79.    An optical input device that interprets pencil marks on paper media is:
(A) O.M.R.                     (B) Punch Card Reader
(C) Optical Scanners  (D) Magnetic Tape
Answer: A
80.    Information Technology Act was enacted on …………..
(A) 19 January 2001   (B) 30 June 2001
(C) 9 June 2000           (D) 15 July 1999
Answer: C

  1   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment